DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 15.04.2018 18:49:39 

RAKOVNICKÁ JEZDECKÁ LIGA

Vyhlášení RJL 2016
 

 

Vyhlášení Rakovnické jezdecké ligy

Během několika minulých let se významnou a velmi hezkou tradicí na rakovnicku stalo vyhlašování RJL. Jezdci z celého okresu si zde porovnávají své úspěchy a pro mnohé je tato soutěž velkou motivací k tomu, aby svůj okres reprezentovali na závodech po celé republice. Zlatým hřebem pak bývá každoroční galavečírek RJL - událost, která je  jedinečnou příležitostí, k setkání końáků z celého rakovnicka.

Letos jsme bohužel byli nuceni tuto akci vypustit a vyhlašování ligy proběhne pouze na internetu.

Doufáme, že se nám v roce 2017 povede zájem o akci opět oživit, že se zasíláním výsledků zapojí co nejvíce jezdců a že se za rok všichni sejdeme na Galavečírku RJL 2017.

Nyní už přistoupíme k vyhlášení výsledků RJL 2016 :

Sportovní část

V kategorii hobby parkur sotěžilo 53 dvojic, které se zúčastnily závodů v Krupé, Rudě, Rynholci, Vysoké Libyni, Herouticích, Kovárech, Rudné u Prahy, Jesenicích, Pastuchovicích, Klatovech, Čakovičkách, Stružné a Královicích. Nejvíce bodů jezdci nasbírali na Krupé, při druhém ročníku Aura cupu - tříkolové sérii závodů v parkuru, drezuře a zručnosti. Vítězi se zde stali : Kristýna Poštová a Silvestr v parkuru, Štěpka Skleničková a Robin v drezuře a Leontýna Netíková s Britanii ve zručnosti.

Tabulku soutěžících v hobby parkuru vedou tyto dvojce :

1. Kristýna Poštová - Silvestr - JS Alfa

 2. Martina Poštová - Orkán - JS Alfa

  3. Lucie Bičovská - Hedy - JS Podkovářství Řeřichy

Nejlepší hobby jezdkyní se stala Kvíderová Veronika a Lucky Magic Royal Amor

V kategorii oficiálních parkurů byly nejúspěšnější -

1. Martina Poštová - Orkán - JS Alfa

2. Lucie Bičovská - Dantes - JS Podkovářství Řeřichy

3. Monika Kacerovská - Delicja - JS Tapy

Zúčastnilo se jí 15 dvojic, které reprezentovali v Královicích, Židovicích, Stružné, Zduchovicích, Herouticích, Ptýrově, Hořovicích, Děpoltovicích, Gabrielce, Trnové, Plzni, Lounech, Svinčicích, Mostě a Tursku, v soutěžích až do obtížnosti S*. Své zástupce jsme měli i na Mistrovství středočeské oblasti na Ptýrově.

V kategorii drezury ofi i hobby vedou :

1. Erika Urbanová - Tenerifes Racom - Bradáčův Dvůr

2. Štěpka Skleničková - Robin - JS Tapy

3. Monika Topková - Loano - SZeŠ Rakovník

19 zúčasněných dvojic soutěžilo nejčastěji v Krupé, Novosedlích, Mělníku a Plzni.

Nejlepšími jezdci všetrannosti roku 2016 byli :

1. Kristýna Poštová - Silvestr - JS Alfa

2. Aneta Pažoudková - Grenadina - Ranch Aura

3. Martina Poštová - Orkán - JS Alfa

 

Pět účastníků sbíralo body v Rosnicích, Kolesách, Pardubicích a Brně.

 Velmi úspěšné závodníky má náš okres i ve spřežení. Jsou jimi zejména Alexandr a David Soukupovi. Soutěžili v Semicích, Mimoni, Pardubicích, Čakovičkách, kde byl David pátý a Alexandr třetí, Humpolci ( Alexandr druhý ), Přední Lhotě, kde David zvítězil. Na OM v Benicích byl Saša druhý a David devátý, na MČR v Heřmanově Městci Alexandr sedmý a David patnáctý. V Českém poháru obsadil Alexandr druhé a David patnácté místo.

  

          

Kromě těchto katerií máme na našem okrese i úspěšné účastníky Pony games, westernových závodů a soutěží chladnokrevných koní.

RJL 2016 má i chovatelskou část.

Jedinou účastnicí této kategorie, která dosáhla na nejvyšší umístění v celorepublikovém měřítku je Lucie Viedemannová s poníkem Trawel Monty

 Výsledky Lead Rein poháru 2016

17.4. Litohošť - 1.kolo LRP  - 2.místo
22.5.Plandry - 2.kolo LRP - 1.místo
19.6. Hradec Králové -  3.kolo LRP - 2místo
16.7.Nebanice - 4.kolo LRP - 3.místo
21.8. Plasy - 5.kolo LRP - 7.místo
3.9. Pardubice - 6.kolo LRP - 2.místo
25.9. Lysá n. Labem - 7.kolo LRP - 1.místo
Celkové 1.místo v LRP welšská třída - Lead Rein šampion welsh,  finále ( pro dva nejlepší welsh a dva shetland) - 2.místo - Overall Lead Rein vicešampion
Mimo to se Lucka účastnila i Mladého vystavovatele se zapůjčenou klisnou Uršulou Litohošť 1.místo, Plandry 2.místo. S Montym v Nebanicích - 4.místo, v Lysé - 5.místo.

Jízda zručnosti Plasy : S Montym - 4.místo (20 startujících).

 

 

Sezona 2016 je tímto ukončena, ale již je v plném proudu jezdecká sezona 2017. Chcete-li aby RJL i nadále pokračovala, zasílejte průběžně výsledky svého soutěžního úsilí, abycom mohli udělovat body, sestavovat tabulky a abychom se všichni společně sešli na Galavečírku RJL 2017. :)