DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 15.04.2018 18:49:39 

RAKOVNICKÁ JEZDECKÁ LIGA

Vyhlášení RJL 2017
 

 Vyhlášení Rakovnické jezdecké ligy za rok 2017

Tradiční vyvrcholení uplynulé jezdecké sezony - Końský bál s vyhlášením výsledků RJL 2017 se letos konal 17.3. ve Václavském Kačabaru.

I přez nepřízeń počasí, se zde sešlo velké množství końáků i ostatních hostů, aby zavzpomínali na jezdeckou sezonu 2017, k čemuž jim hrála kapela Hon na medvídka.

Skvělá kapela Hon na medvídka

V úvodu večera byli oceněni ti nejmladší - rakovnické hvězdičky - zástupci pony sportu. Letos jimi byli mladý nadějný vozataj Dan Soukup a drezurní a parkurová jezdkyně Jana Bauerová.

Rakovnická hvězdička Dan Soukup a Naděje David Soukup

Rakovnické naděje - takový titul dostali tři dorostenci, kteří už mají nějakéty závodní úspěchy za sebou. David Soukup, nadějný mladý vozataj, který se zúčastnil i MČR v Pardubicích, Jan Pošta - parkurový jezdec, který získal několik umístění s koněm Orkán a Adéla Náprstková, která sbírá s koněm Sensation Sambars úspěchy v drezuře.

Kateřina Vašků - nejlepší hobby jezdec

Naděje - Jan Pošta a Adéla Náprstková

Hvězdička - Jana Bauerová

V další části večera došlo na vyhlášení nejúspěšnějších představitelů jednotlivých disciplín.

Celou akci komentovala jedna z pořadatelek, Ivana Poštová

V kategorii oficiálních parkurů si v lońském roce nejlépe vedla Martina Poštová s koněm Orkán. Další  místa pak obsadili Lucie Bičovská s Dantesem, Aneta Kuchyńková s Normenem, Monika Kacerovská s Chanel, Lucie Bičovská s Lipanem a Karolína Houdová s Quintou. V této kategorii jezdci sbírali úspěchy ve Svinčicích, Gabrielce, Stružné, Chomutově, Židovicích, Lounech, Děpoltovicích, Čísovicích, Královicích, Rudné, Plzni - Borech, Zduchovicích, Ústí nad Labem. Dosažená nejvyšší výkonnost je parkur stupně S**.

Nejlepší v oficiálních parkurech se sponzorem akce Lukášem Hamouzem

Kategorii hobby parkurů vede Kristýna Poštová a Silvestr, dále pak Kristýna Razímová s Alinou, Kateřina Vaštů s Grenadinou, Pavla Fojtíková s Genesis a Jan Pošta s Orkánem. Závodilo se v Rudě, Rynholci, Vysoké Libyni, Královicích, Čísovicích, Herouticích, Kovárech, Karlových Varech, Chabech, Gabrielce, Vašírově, Stružné, Pastuchovicích a Rudné ... a zejména na třetím ročníku Aura Cupu na Krupé, kde první místo obsadila Kristýna Razímová s Alinou. Jako nejlepší hobby jezdkyně bez licence byla vyhodnocena Kateřina Vašků.

Nejúspěšnější jezdci v hobby parkurech

Nejlepší drezurní jezdkyní minulé sezóny se stala Adéla Náprstková s koněm Sensation Sambars, následovali Lenka Šašková a Zaldor, Erika Urbanová a Tenerifes Racoon, Judita Mauerová a Velvet a Kristýna Razímová s Alinou. Závodilo se v Čísovicích, Kovárech, Krupé, Novosedlech, Plzni - Borech a Rudné. Třetí ročník Aura cupu v drezuře vyhrála Adéla Náprstková se Sensation Sambars. Jezdci soutěžili do stupně L.

Drezuráci se sponzorkou Janou Stránskou

V závodech všestrannosti reprezentovaly okres v minulém roce Martina Poštová s Orkánem a Kristýna Poštová se Silvestrem.Soutěžily ve Vrchovanech a Rosnicích. Jezdkyně se zúčastńovaly soutěží stupně Z.

Nejlepší jezdkyně všestrannosti a westernu

Nejúspěšnější zástupkyní westernových soutěží byla v loňské sezoně Monika Týglová a její kůň Apache Ghost Flashy. Monika byla vyhlášena i nejproduktivnější jezdkyní minulé sezony.

Úspěchy slavili loni i vozatajové. V soutěži jednospřeží Alexandr Soukup s Emou obsadili v Českém poháru v jízdě jednospřeží 2017 11. místo a David Soukup s Esou byl v této soutěži 9., stejně jako na MČR v Pardubicích. Oba se umístili na závodech v Mimoni, Mikulově, Pardubicích a Čakovičkách. První závodní úspěchy s pony dvojspřežím v kategorii dětí sbíral i Dan Soukup s poníky Irklim a Merylin.

V soutěžích chladnokrevných koní reprezentoval nejlépe Aleš Soukup se Sylvou a Kačenkou. Obsadil 4. místo na MČR v ovladatelnosti v Pardubicích.

Tečkou za večerem bylo vyhlášení nejaktivnějších jezdců uplynulých sezon Rakovnické jezdecké ligy. Držitelkou krásné deky a titulu RAKOVNICKÁ HVĚZDA se stala Monika Týglová za western. Do této kategorie byli nominováni i Kristýna Poštová za ofi parkur (dosažená výkonnost S), Martina Poštová za hobby parkur, Erika Urbanová za drezuru, Aleš Soukup za soutěže chladnokrevníků a Alexander Soukup za vozatajské soutěže. Za vzornou dlouholetou reprezentaci okresu všichni obdrželi pro své čtyřnohé parťáky deky s titulem Kůň RJL, aby stejně úspěšně reprezentovali i v letošním jubilejním 10. ročníku Rakovnické jezdecké ligy.

 

Celý večer se mimořádně vydařil díky super organizačnímu týmu v čele s Evou Pažoudkovou, díky kapele, která nás celým večerem provázela a hlavně díky štědrosti sponzorů, kterým tímto děkujeme. Byli to: Lukáš Hamouz za Stranu svobodných občanů, což je jediná politická strana na okrese podporující jezdecký sport, Květa Eichlerová a Aura Ranch a Klára Netíková a Aura Shop - věnovali krásné deky a další ceny, Ondřej Hofman, rodina Poštova, Ondřej Suk , Equitime jezdecké potřeby  a Jana Stránská, Ing. Radek Štolc - odborný poradce v oblasti výživy a krmení zvířat, Michal Tulis, Pekařství Špáňa, Rakona s.r.o., Rakovník, Jezdecké stáj Tapy Krupá, Jana Viedemannová

Hlava a srdce Rakovnické jezdecké ligy Eva Pažoudková a Květa Eichlerová za Aura ranch, Aura shop

Krásné ceny

Něco z večerní zábavy

Zástupci JS Tapy . Nejvíce umístěných jezdců bylo právě z této stáje

Rakovnická hvězda 

Apache Ghost Flashy - western

Koně RJL

Orkán - hobby parkur

Silvestr - ofi parkur

Sylva - soutěže chladnokrevných koní

Enna - spřežení

Michel - drezura